Hej alla moderata seniorer i Engelbrekt! Talarkväll med Helena Bonnier 3 maj

Tisdagen den 3 maj kl 14.00 – ca 15.30 kommer Helena Bonnier till Blå Hörnet för att vi ska få diskutera ett angeläget ämne – Moderat äldrepolitik

Äldrepolitik blir ofta liktydigt med vård och omsorg när vi blir svaga och sjuka. Men äldrepolitik bör vara så mycket mer. Till exempel se till att äldre som vill och kan bidra inte diskrimineras på listor över förtroendeuppdrag. Att boendeformer som efterfrågas , t ex Trygghetsboende, Seniorboende prioriteras och blir enklare och billigare att bygga och att flytta till. Att ”flyttskatten” inte hindrar att man kan flytta till en mindre bostad, som i sin tur skapar en flyttkedja som gynnar både äldre och yngre. Att det ska vara billigt för arbetsgivare att anställa äldre som vill fortsätta att jobba, men kanske inte på full tid. Det finns mycket att ventilera!
Varmt välkommen! Vi serverar kaffe och kanelbulle.

Adressen till Blå Hörnet i Gamla Stan är Stora Nygatan 30. Närmaste tunnelbana är Gamla Stan.

Tacksam för anmälan till lotta.juul-martin-lof@telia.com eller 070-209 7906 senast 2 maj (deklarationsdagen om du inte redan gjort det elektroniskt). Du får också gärna ta med en god vän som du tror kan vara intresserad av dessa frågor.

Lotta Juul Martin-Löf
Sammankallande
Moderata Seniorer i Engelbrekt