AW 31 oktober med Unizons generalsekreterare!

Varmt välkommen på Engelbrektsmoderaternas AfterWork. Vi gästas av Olga Persson, generalsekreterare för Unizon, som med över 130 kvinno- och tjejjourer samt andra stödverksamheter är en av Sveriges största organisationer som jobbar för nolltolerans mot kvinnovåldet.

Våld mot kvinnor är ett akut problem runt om i världen, även i Sverige har våld mot kvinnor ökat de senaste åren. Samtidigt ser vi att kvinnovåldet fortfarande avfärdas ofta som en privat angelägenhet och våldsutsatta kvinnor stigmatiseras medan förövaren aldrig ställs till svars.

Vad finns det för kunskap om våldets omfattning och kunskaper? Vilka insatser kan skall användas för att förebygga, men även skydda och behandla de mest våldutsatta? Vad har enskilda individer för ansvar och verktyg för att göra en insats för en nolltolerans mot kvinnovåldet?

Missa inte en unik chans att diskutera ett samhällsproblem som aldrig bör överskuggas av andra frågor.

Vår AW startar 17.30 och Olga börjar tala kl 18.00. Vill man ha ett glas vin, öl eller äta något så går detta naturligtvis bra att handla själv.

Som vanligt håller vi till på Karla Kafé på Karlavägen 71.

Ta gärna med en vän eller kollega som är nyfiken på Moderaterna! Aktiviteten är kostandsfri och ingen föranmälan krävs.

Frågor? Kontakta Juras Stankievic (Engelbrektsmoderaternas styrelse) – 073 144 27 90, eller Andréa Ström (Engelbrektsmoderaternas ordförande) – 073 399 57 98. Varmt välkomna, Engelbrektsmoderaterna